BEGELEIDERS


BEGELEIDERS

De activiteiten, uitstappen, de therapie en de boemerangritten worden begeleid door een supertof team van begeleiders.


Evelien DR

 


Filip WY

 


Ilse VP

 


Kerstin RP

 


Kristel AP

 


Céline HB

 


Maaike VG

 


Maarten VH

 


Nancy VS

 

 


Peter LK

 

 

WIL JIJ OOK BEGELEIDER WORDEN?

hoe word ik vrijwilliger bij Jeugddienst Appelsien?
Als je vrijwilliger bij Jeugddienst Appelsien wil worden, moet je aan enkele basisvoorwaarden voldoen:

 • je bent minstens 21 jaar
 • je gaat graag met mensen om
 • wonen in de regio Waasland, regio Dendermonde of Klein-Brabant
 • beschikken over een rijbewijs

  hoe meld ik me aan?
  Als je interesse hebt in vrijwilligerswerk bij Jeugddienst Appelsien, geef dan (volledig vrijblijvend) jouw gegevens door onderaan deze pagina. We nemen dan snel contact op met jou om verder af te spreken.

  ben ik als vrijwilliger verzekerd?
  Jazeker. Als vrijwilliger ben je automatisch verzekerd tegen lichamelijke ongevallen en burgerlijke aansprakelijkheid tijdens de activiteiten.

  is er een vrijwilligerscontract voorzien?
  Er is inderdaad een vrijwilligerscontract waar al je rechten en plichten van jou als vrijwilliger en Jeugddienst Appelsien als organisatie in vermeld staan. Dit moet je ook ondertekenen vooraleer je officieel vrijwilliger wordt.

  hoe word ik vrijwilliger bij appelsien?
  Je vult al de gegevens in onderaan deze pagina. Wij nemen dan snel met jou contact op om verder af te spreken. Je doet een proefactiviteit

  wat na deze probeeractiviteit?
  Na deze proefactiviteit gaan we praten over hoe het is gegaan, wat je ervan vond, wat wij van jou vonden om zo te weten te komen of onze manier van werken, de andere vrijwillgers en onze clienten past bij uw eigen verwachtingen. Op basis van dit gesprek wordt er beslist of de samenwerking wordt verder gezet in een permanente vrijwilligersengagement. Het kan ook zijn dat we een tweede probeeractiviteit vragen als we niet helemaal zeker zijn.

  wat als de probeeractiviteit voor mij tegenviel?
  Als de probeeractiviteit tegenvalt, dan hoef je voor ons geen extra activiteiten meer mee te begeleiden en kan je meteen stoppen.

  wat wordt er van mij als vrijwilliger verwacht?
  Vrijwillgers worden ingezet als begeleiders bij onze activiteiten en vakanties. Dat wil concreet zeggen dat je er moet zijn voor de deelnemers: samen veel plezier maken, gangmaker zijn, maar ook een luisterend oor, een troostende schouder en soms moet je al te enthousiaste deelnemers al eens afremmen ;-)

  moet ik met mijn eigen auto rijden?
  In principe moet je NIET met je eigen auto rijden. Jeugddienst Appelsien organiseert heel veel uitstappen waarbij vervoer nodig is. Als we met een grote groep zijn, wordt er een autocar gehuurd en kan je meerijden, maar even vaak rijden we met één (of meerdere) van onze minibusjes en dan moet je hiermee (durven) rijden. Heel soms zullen we je vragen om je eigen auto in te zetten om deelnemers te vervoeren (tegen een vergoeding). Maar dat proberen we tot een minimum te beperken. Tenslotte hebben we ook een aantal activiteiten die bij ons in de zaal plaatsvinden en dan hebben we uiteraard geen vervoer nodig.

  moét ik met de minibus rijden?
  Als je je opgeeft als vrijwilliger bij Jeugddienst Appelsien, verwachten wij inderdaad van jou dat je ook met een van onze minibussen durft rijden. In het begin helpen we jou zeker wel een handje, hoor.

  waar spreken we af?
  De busjes vertrekken allemaal altijd aan de ingang van de SINISCOOP te Sint-Niklaas. Alle activiteiten starten altijd aan de SINISCOOP te Sint-Niklaas. Hier kunnen we makkelijk en veilig in- en uitstappen en kunnen de minibusjes en/of de auto's probleemloos even blijven wachten.

  kan ik daar mijn auto parkeren bij een activiteit zonder vervoer?
  Je kan je wagen kosteloos parkeren aan de achterkant van het Station van Sint-Niklaas (Noordlaan) of op de parking van het Bauhuis. Overdekt (maar wel betalend) parkeren kan je in de parkeergarage van de Siniscoop (deze parking is 24/24 open), de ingang hiervan bevindt zich aan de Leopold II-laan 20 te Sint-Niklaas.

   

  MIJN BEGELEIDINGEN

  hoe geef ik mijn begeleidingen door?
  Je kan zelf je gewenste begeleidingen doorgeven via je eigen account op de website. Hier kan je zien bij welke activiteiten we nog (extra) begeleiding nodig hebben en hoeveel. Hier kan je je ook altijd uitschrijven.

  hoeveel activiteiten mag ik begeleiden?
  Je kiest zelf de hoeveelheid begeleidingen die je wenst te doen. Wel vragen we om minstens 1x per maand een activiteit of reis te begeleiden. Onze deelnemers houden van vertrouwde gezichten en ook voor de organisatie is het prettiger om samen te werken met vrijwilligers die we regelmatig zien.

   

  KOSTENVERGOEDING

  is er een vergoeding voorzien?
  Als vrijwilliger mag je niet betaald worden (anders ben je geen vrijwilliger maar werknemer), maar de organisatie voorziet wel een kostenvergoeding voor iedere vrijwilliger. Die wordt forfaitair bepaald op 3 € per uur.

  is er een vergoeding als ik toch mijn auto moet gebruiken?
  Als je je auto onverhoopt toch moet inzetten wordt hiervoor 0,15 € per gereden kilometer vergoed om de brandstof, de verzekering en andere kosten te compenseren.

  wanneer wordt deze vergoeding uitbetaald?
  Op het einde van iedere maand wordt er een afrekening gemaakt, die krijg je in je mailbox gedropt. Enkele dagen later krijg je deze vergoeding op je bankrekening gestort.

   

  STOPZETTEN

  wanneer kan ik mijn vrijwillgerwerk opzeggen?
  Als vrijwilliger heb je het recht om ten allen tijde de samenwerking stop te zetten. We vragen wel om de activiteiten waar je je nog voor opgegeven hebt nog mee te maken. We zullen je ook vragen waarom je weggaat en of je een evaluatie over onze samenwerking kan geven. Op die manier proberen we onze organisatie verder te verbeteren. Je openstaande vergoedingen zullen daarna voor het laatst uitbetaald worden.

   

  BEN JIJ KANDIDAAT VRIJWILLIGER ?
  vul je gegevens hieronder in, dan nemen we snel contact op

  $val) { $bericht .= "- " . $key . ":\n"; $bericht .= " " . $val . "\n\n"; } $result = mail("vrijwilligers@appelsien.be","je bericht via onze website", $bericht, "From: Jeugddienst Appelsien "); $result = mail($_POST["emailadres"],"je bericht via onze website", $bericht, "From: Jeugddienst Appelsien "); if ($result) { echo "
  je gegevens zijn verzonden!

  we beantwoorden jouw vraag zo snel mogelijk

  "; } else { echo "
  De verzending is mislukt!

  Misschien heb je niet alle vakjes ingevuld.
  probeer nog eens opnieuw.  "; } } else{ ?>

  voornaam naam

  woonplaats

  geboortedatum

  extra informatie: