PETER/METER


PETER/METER

Ik wil graag Jeugddienst Appelsien steunen, hoe doe ik dat?
Allereerst heel erg bedankt dat je ons wil steunen. Appelsien kan elk financieel duwtje in de rug goed gebruiken.

hoe steun ik jullie het best?
Dat kan je doen door peter/meter te worden van een een activiteit. Je kiest zelf één van de 160 activiteiten, 7 reizen of de kiwitherapie. Je beslist zelf hoeveel je wil schenken.

hoe ga ik concreet te werk?
Je schrijft het door jou gewenste bedrag over op onze bankrekening BE48 9796 1140 2927. Zet in de mededeling zeker de woorden peter/meter en dan de naam van de client, activiteit, weekend of therapie dat je wil steunen worden.

waarom dit systeem?
Voor heel wat deelnemers is het niet gemakkelijk om aan alle activiteiten deel te nemen wegens de soms hoge kostprijs. Dankzij uw steun kunnen we de hoogte van de bijdragen drastisch naar beneden halen zodat het voor iedereen mogelijk wordt om mee te doen.

hoe weet ik nu of mijn steun wel terecht komt?
Dat is makkelijk te controleren. Wie peter/meter wordt ziet zijn naam bij de desbetreffende activiteit en het bedrag dat je hiervoor hebt gesteund.

hoe komt het geld bij de juiste personen terecht?
Jouw steun wordt dan ook meteen voor die activiteit gebruikt waardoor de deelnemers meteen korting krijgen op de deelnameprijs.

kan ik van meerdere activiteiten peter/meter zijn?
Dat is geen probleem. Je kan zoveel activiteiten steunen als je zelf wil. Je bepaalt ook zelf hoeveel steun je geeft per activiiteit.

ik weet niet welke activiteit ik zou steunen?
Als je wil steunen, maar je weet niet voor welke activiteit, dan beslissen wij voor welke activitiet we je steun gebruiken. Dat gaat dan meestal naar de duurdere activiteiten, zodat de kostprijs voor de deelnemers zo laag mogelijk kan worden gehouden.

kan onze organisaties ook peter/meter worden?
Zowel particulieren, verenigingen, bedrijven of andere organisaties kunnen peter/meter worden van een activiteit

ik wil niet dat mijn naam op de website komt!
Ook dat is geen probleem, als je anoniem wil blijven, dan respecteren we dat en zal er bij de naam anoniem vermeld staan.

Als ik steun, is dat dan fiscaal aftrekbaar.
Inderdaad, wie minstens 40 euro stort per jaar, krijgt van ons een fiscaal attest toegestuurd dat je kan gebruiken bij het invullen van je belastingen om dat in mindering te brengen.

ik heb nog een vraag over het peter/meter-schap!
Als je vraag nog niet beantwoord is hierboven, stel ze dan gerust via het contactformulier. We beantwoorden jouw vraag dan zo snel mogelijk!

meer info over het peter/meter-schap vind je hier